Arsenal wint in de FA Cup van Oxford United

Arsenal komt pas laat op gang, maar kan zich opmaken voor heerlijke bekeraffiche

9 januari 2023 om 22:50

Arsenal heeft Oxford United zeventig minuten lang laten dromen van een bekerstunt. In de laatste twintig minuten namen The Gunners afstand van de League One-club en kwam er een ruime zege op het scorebord: 0-3. Albert Sambi Lokonga mocht nog eens in de basis starten. Na een uur werd hij gewisseld.

Hoewel manager Mikel Arteta een aantal vaste krachten spaarde, verschenen grote namen als Bukayo Saka en Gabriel Martinelli wel aan de aftrap tegen de nummer vijftien van het derde niveau. Samen met Sambi Lokonga moesten zij het slot van de deur helpen halen. De bal was voor Arsenal, maar hele grote kansen waren voor rust spaarzaam. Oxford kroop bij vlagen uit zijn schulp, hopend op een bekerstunt.

Na een uur kwamen Oleksandr Zinchenko en Granit Xhaka in de ploeg, die laatste ten nadele van Sambi Lokonga. Met het tweetal zette Arsenal aan en werd er een wervelwind in gang gezet. In een tijdsbestek van twaalf minuten sloeg de Londense club drie keer toe. Mohamed Elneny tekende voor de openingstreffer, waarna een dubbelslag van Edward Nketiah genoeg was om de overwinning veilig te stellen. Door de zege treft de ploeg van Arteta Manchester City in de vierde ronde van de FA Cup.

Eerder kwamen Manchester United en Tottenham Hotspur al in actie in de derde ronde van de FA Cup. Zij maakten geen fout, terwijl Liverpool na een 2-2 op Anfield een return tegen Wolverhampton Wanderers wacht. City liet Chelsea zondagavond kansloos (4-0).