Brussel bereidt zich voor op Spanje-Marokko met dezelfde politieaanwezigheid

6 december 2022 om 07:00

Na de Rode Duivels-Marokko heeft de Brusselse politie meer mankracht ingezet tijdens Marokko-Canada. Diezelfde politieaanwezigheid zal ook worden gebruikt voor Spanje-Marokko van vanavond.

Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) geeft meer informatie tegenover Het Nieuwsblad. “Tijdens de eerste wedstrijd (België-Marokko, red.), op 29 november, was de interventiefilosofie a priori gericht op het gedogen van een feestelijke menigte, de bescherming van de locatie Winterpret, de handhaving van de openbare orde en het herstel daarvan indien die in het gedrang kwam...”

Daarom werd er meer politie ingezet bij de volgende wedstrijd. “Jullie hebben kunnen vaststellen dat wij donderdag ons personeel nog hebben versterkt. De politie slaagde er samen met de buurtbewoners in om de situatie te kalmeren. Morgen zal hetzelfde mechanisme worden gebruikt.”

Het liep al een paar keer uit de hand en de politie probeerde met man en macht de rust te bewaren. “Dankzij de eenheid van commando en de samenwerking tussen de politiezones en de federale politie konden we de incidenten indammen op één laan met een politieapparaat dat het stadscentrum en Winterplezier beschermde. Elk geval van schade is er een te veel, en de eerste slachtoffers zijn de winkeliers en bewoners van de wijk Lemonnier. Ik zal dit nooit accepteren. Er is geen excuus voor dit geweld.”