Club Brugge financieel niet te stoppen: recordresultaten voor landskampioen
Club Brugge heeft ook in 2021-2022 weer flink wat financiële voorsprong genomen. Ondanks een moeilijk jaar, waar ook corona no een rol speelde, heeft de landskampioen opnieuw financieel sterke cijfers neergezet.
In een jaar waarin er nog twee wedstrijden zonder publiek werden gespeeld (en zeven wedstrijden zonder horeca) heeft Club Brugge toch een mooi financieel resultaat neergezet. Dat werd duidelijk uit de jaarrekening die recent werd gepubliceerd.
Zo berekende De Tijd dat de bedrijfsopbrengsten van Club Brugge met een derde zijn vergroot tot een record van maar liefst 134,6 miljoen euro. Daarnaast verdubbelde het de nettowinst ook tot 4,1 miljoen euro. Voornamelijk te danken aan de inkomsten op wedstrijddagen en de uitgaande transfers.
Extra kosten
Heel wat extra inkomsten, maar ook heel wat extra kosten echter bij de Bruggelingen. Die stegen van iets minder dan 100 miljoen euro naar 129 miljoen euro. Zo betaalde het flink wat meer aan sociale lasten (onder meer door de nieuwe RSZ-regeling), maar ook aan de aankoop van nieuwe spelers en investeringen in infrastructuur. De kosten voor makelaars daalden dan weer naar slechts anderhalf miljoen euro.
Bij Club Brugge mag men alleszins fier naar de eigen balans kijken. Die nam van 46 miljoen euro toe naar 70 miljoen euro en oogt dus kerngezond. Daartegenover staan slechts vijftien miljoen euro aan schulden die allen op lange termijn zijn.
Toekomst
En ook volgend jaar lijkt Club Brugge weer te mogen pronken met de eigen balans. Onder andere de transfers van Charles De Ketelaere, Stanley Nsoki en Loïs Openda zullen flink wat geld opleveren, terwijl het voorlopig ook bezig is aan een uitstekend CL-parcours, dat nu al meer dan veertig miljoen euro heeft opgeleverd. Met nog het nieuwe stadion op komst, mag Club Brugge met veel plezier uitkijken naar de toekomst.