Olympisch doelpunt Kagawa helpt STVV aan winst tegen bijzonder zwak Charleroi

15 oktober 2022 om 20:06

STVV heeft in eigen huis een zuinige zege weten te boeken tegen Sporting Charleroi. De bezoekers konden nooit een echte vuist maken tegen de Kanaries, die genoeg hadden aan een bijzonder knap doelpunt van Shinji Kagawa: 2-1.

Wie hoopte op een leuke partij tussen STVV en Sporting Charleroi kwam al snel bedrogen uit. In de eerste helft was het met een microscoop zoeken naar mogelijkheden en leken we dan ook geen doelpunten te gaan krijgen.

Het enige moment van echte opwinding kwam er via Shinji Kawaga. Met een schitterende hoekschop wist hij STVV via een Olympisch doelpunt op voorsprong te brengen. Daarna wist STVV de wedstrijd te controleren, mede dankzij een Charleroi dat in de eerste helft bijzonder zwak voor de dag kwam.

Ook in de tweede helft kwam Charleroi amper voor in het stuk en leek het al snel op een dubbele achterstand te komen staan. Na grabbelwerk van Patron belandde de bal in doel en leken de Kanaries er 2-0 van gemaakt te hebben. Scheidsrechter Smet zag echter een fout en keurde het doelpunt af.

Na het uur kwam Charleroi er dan toch wat beter uit en wist het enkele kansjes bij elkaar te spelen. Doelman Coppens moest echter geen grote reddingen uit zijn handschoenen toveren en wist de nul te houden. STVV scoorde via Boya uiteindelijk wel nog en zorgde zo voor de 2-0. In het slot kon Charleroi nog tegenprikken met een treffer, maar daar bleef het ook bij.