Negen goals, waanzinnige comeback en spektakelstuk in KV Mechelen - Westerlo

21 augustus 2022 om 22:53

KV Mechelen en KVC Westerlo hebben voor een doelpuntenfestival gezorgd Achter de Kazerne. Na een leuke eerste helft kregen we in de tweede helft een heus spektakelstuk met maar liefst zeven doelpunten. Het werd 5-4.

KVC Westerlo won op de afgelopen speeldag knap met 4-2 van Standard en kon dus met vertrouwen afzakken richting Mechelen. Bij Malinwa kon men een goed resultaat gebruiken, wat er ook voor zorgde dat beide ploegen voor een vermakelijke eerste helft zorgden.

Het eerste doelpunt kregen we aan de kant van de bezoekers. Het was Nene, die ook tegen Standard wist uit te blinken, die de fans van Westerlo aan het vieren kreeg. Hij verschalkte Coucke en zorgde voor de 0-1.

Het Mechelse antwoord kwam er snel. Vanlerberghe zag zijn knap nog over het doel vliegen, maar even later wist Hairemans wel te scoren. In het slot van die eerste helft stond Westerlo nog dicht bij een doelpunt, maar Schoofs kon op de lijn nog redding brengen.

Voor KV Mechelen kon de tweede helft amper beter beginnen. Hairemans wist na een knappe aanval af te ronden en Malinwa weer op voorsprong te brengen. Westerlo was al snel dicht bij de gelijkmaker, maar opnieuw wist Schoofs redding te brengen.

KV Mechelen bleek echter niet gewaarschuwd te zijn, wat ook werd bestraft door Westerlo. Na een penaltyfout op Bernat plaatste Tuur Dierckx zich achter de bal en maakte hij er 2-2 van. Even later werd het zelfs 2-3 via diezelfde Dierckx.

Westerlo bleef doorgaan en kon na geknoei achterin via Lyle Foster zelf op 2-4 komen. De wedstrijd leek gespeeld, maar KV Mechelen toonde plots een ander gezicht. Enkele minuten later kregen we weer een wedstrijd en belandde een afstandsschot van Schoofs via de rug in doel van Seigers. Eén minuut later kon jeugdproduct Robberechts er ook weer 4-4 van maken.

Het werd een heus spektakelstuk en we beloofden nog een bijzonder leuk einde van de partij te gaan krijgen. Voor debutant Robberechts werd het uiteindelijk ook nog een debuut om nooit meer te vergeten. In het slot scoorde hij zijn tweede van de avond en hielp hij Malinwa aan de 5-4 zege.