Genk wint voor vierde keer op rij dankzij sterke Heynen tegen Cercle Brugge

20 augustus 2022 om 20:07

KRC Genk blijft dit seizoen overtuigen en kon de zegereeks inmiddels op vier stuks zetten. Het wist ook tegen Cercle Brugge de drie punten te pakken mede dankzij een sterke Bryan Heynen. Het werd 2-1.

KRC Genk is op dit moment de ploeg in vorm en hoopte ook tegen Cercle Brugge te kunnen bevestigen. Makkelijk hadden de Limburgers het echter niet. De bezoekers uit West-Vlaanderen toonden zich en maakten het Genk bijzonder moeilijk om tot echte combinaties te komen.

Naarmate de wedstrijd vorderde, verhoogde de druk van Genk ook. Het probeerde tot de grote kansen te komen en wist ook te scoren. Daniel Munoz stond echter buitenspel en zag de treffer afgekeurd worden.

In het slot van de eerste helft kon men bij Genk dan toch vieren. Na een goede actie van Arteaga vond de linksachter een aanstormende Bryan Heynen, die het leer in de verste hoek kon knikken en er 1-0 van wist te maken.

Genk kon met een goed gevoel de rust in, maar na de pauze was dat goede gevoel al snel weg. Een zware uithaal van Olivier Deman kon niet uit doel worden gehaald door Maarten Vandevoordt, waardoor het al snel opnieuw 1-1 stond.

Een klap bleek het evenwel niet te zijn voor Genk. Het bleef zoeken naar doelpunten én vond die ook. Na een VAR-moment en vermeende strafschopfout op Munoz kon Heynen met zijn tweede van de avond Genk weer op voorsprong brengen.

Het zorgde nog een vermakelijk laatste half uur van de wedstrijd, met twee ploegen die zochten naar een belangrijk doelpunt. Het spel was aan beide kanten echter iets te slordig en een treffer kregen we niet meer te zien.