'Eerste die enthousiast is over dit team ben ik, mensen moeten enthousiast zijn'

25 juli 2022 om 08:18

De lach is weer terug bij FC Barcelona. Volgens jongeling Gavi zit de sfeer er meer dan uitstekend in Amerika, waar de selectie van hoofdtrainer Xavi de voorbereiding draait. Gavi kijkt uit naar de start van het competitieseizoen.

Voor Gavi is het afwachten of hij definitief door gaat breken in Barcelona, hij gaat er in ieder geval alles aan doen. "Ik ben heel blij om aanwezig te zijn bij het trainingskamp. Ik had er na de selectie al naar uitgekeken. We moeten naar de top. We hebben twee wedstrijden gespeeld (tegen Inter Miami en Real Madrid, red.) en nu staan er nog twee op het programma", zegt Gavi via de clubkanalen van Barcelona. "De eerste die enthousiast is over dit team ben ik en mensen moeten enthousiast zijn, want er zijn hele goede aankopen gedaan. Dat hebben we al kunnen zien.

De met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid zegt Gavi dat Barcelona er goed voor staat. "We gingen er vol voor om de Clásico te winnen. We hebben goed gespeeld en ik ben erg blij dat we hebben gewonnen, want het is uiteindelijk een Clásico. Zo moeten we de komende wedstrijden doorgaan."

"De mensen kunnen optimistisch en enthousiast zijn, we gaan in iedere wedstrijd ons best doen. Ik ben net zo enthousiast als mijn eerste jaar, maar ik hoop dat het voor iedereen een mooi jaar wordt." Barcelona begint de competitie op 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano.