KAA Gent wint van KRC Genk, goed nieuws voor Royal Antwerp FC

15 mei 2022 om 17:52

KAA Gent wint met 0-2 van KRC Genk en dat betekent dat de Buffalo’s de winnaar zijn van de Europe’s Play-Offs. Dat betekent ook goed nieuws voor Antwerp, dat nu al zeker is van Europees voetbal.

Er waren niet veel kansen in de eerste helft tussen KRC Genk en KAA Gent, maar de uitploeg kwam wel op voorsprong. De onvermijdelijke Tarik Tissoudali maakte de 0-1 na een halfuur spelen. Daar bleef het ook bij tot aan de rust.

In de tweede helft kreeg KRC Genk een paar kansjes, maar echt een vuist maken konden de Limburgers niet. Twintig minuten voor tijd viel de match in een beslissende plooi dankzij een knappe goal van Vadis Odjidja. Uiteindelijk was de eindstand 0-2.

Daardoor is KAA Gent de winnaar van de Europe Play-Offs. Door de bekerwinst is nummer vier van de Champions Play-Offs, Antwerp, al zeker van Europees voetbal.