KV Mechelen begint Play-Offs goed met winst tegen Charleroi

23 april 2022 om 22:30

KV Mechelen heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt. Na een mindere eerste helft tegen Charleroi kon het het evenwicht herstellen en had het genoeg aan één doelpunt. Het werd 1-0.

KV Mechelen kon Sporting Charleroi met veel vertrouwen ontvangen na een 4 op 6 in de reguliere competitie tegen de Zebra's. Maar op het veld kregen we dat niet te zien. Charleroi nam de wedstrijd al vroeg in handen en wist voor het meeste gevaar te zorgen.

Morioka kon scoren, maar werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Ook Kayembe en Bayo zorgden voor gevaar, al bleven de doelpunten uit. Veel verandering kregen we ook niet te zien, op een rumoerig einde met vier gele kaarten na. Het bleef tot de rust dan ook 0-0.

KV Mechelen kwam dan toch wat beter uit de kleedkamer en wist enkele kansjes te versieren. Uiteindelijk ook met de beloning als gevolg. Met een mooie streep wist Jordi Vanlerberghe er 1-0 van te maken.

De thuisploeg aan het vieren, al werd het even later opgeschrikt na een trap van Gholizadeh. De middenvelder kwam alleen voor doel. Hij knalde van dichtbij op de lat. Een doelpunt kwam er niet en Still greep in met de komst van Tchatchoua, Badji en Mbenza.

KV Mechelen kwam in het slot nog goed weg na een nieuw schot op de lat van Charleroi. Het doelpunt viel echter niet, waardoor het 0-0 bleef.