KV Kortrijk verliest twee keer voorsprong, KV Mechelen wint na comeback

2 april 2022 om 20:26

KV Mechelen nam het op speeldag 33 van de Jupiler Pro League op tegen KV Kortrijk. Malinwa kwam twee keer op achterstand, maar vocht telkens terug. Uiteindelijk werd het 3-2 voor de thuisploeg.

Al na zeven minuten kwam KV Kortrijk op voorsprong. Amine Benchaib profiteerde na een snelle vrije trap. Het antwoord van KV Mechelen liet niet lang op zich wachten. Walsh kopte de gelijkmaker tegen de netten. Daar bleef het ook bij tot de rust.

In de tweede helft zagen we hetzelfde verhaal. Benchaib bracht KV Kortrijk op voorsprong en Malinwa kwam snel langszij. Cuypers schoot met een hard schot de gelijkmaker binnen. Niet veel later bracht Geoffrey Hairemans voor een eerste keer op voorsprong.

Twintig minuten voor tijd kreeg KV Kortrijk een penalty. Messaoudi scoorde, maar de penalty moest hernemen worden omdat iemand van KVK te vroeg in de zestien werd gespot. Een tweede poging werd vervolgens gestopt door doelman Coucke. Ook de rebound ging er niet in.

Na een slotoffensief van KV Kortrijk hield KV Mechelen stand en bleef de eindstand bij 3-2.