Heeft Anderlecht plan B voor Eurostadion? Club koopt skipiste in Neerpede

8 september 2016 om 16:00

RSC Anderlecht heeft het terrein van skipiste Yeti Ski in Neerpede gekocht. De Brusselaars verklaren dat ze hun befaamde jeugdcentrum willen uitbreiden. Volgens Bruzz is de aankoop echter een plan B indien een verhuizing naar het Eurostadion niet zou doorgaan.

La Capitale bracht het bericht over de verkoop en de uitbater van Yeti Ski bevestigde de transactie tegenover de redactie van Bruzz. "De verkoop van het terrein betekent inderdaad dat Yeti Ski sluit. Wanneer dat zal zijn, weten we nog niet. Dat kan evengoed nog enkele jaren duren. Paars-wit heeft nog geen concrete plannen."

Naar verluidt zou Anderlecht ongeveer twee miljoen euro op tafel leggen. RSCA-woordvoerder David Steegen gaf een korte verklaring aan La Capitale. "We willen onze jeugdacademie uitbreiden en verbeteren, maar concrete plannen hebben we voorlopig niet."

Door de vaagheid van de plannen vermoedt Bruzz echter dat er andere belangen in het spel zijn. De verhuizing van de Brusselaars naar het Eurostadion is nog steeds niet definitief. Mogelijk houdt de club met de aankoop van dit terrein een plan B achter de hand om eventueel zelf een nieuw stadion te kunnen bouwen.