Opdracht volbracht voor Geraerts en Wilmots: Schalke 04 zeker van behoud

Opdracht volbracht voor Geraerts en Wilmots: Schalke 04 zeker van behoud

8 mei - 10:50
7

Opdracht volbracht voor Karel Geraerts en Marc Wimots. Schalke 04 heeft zich na een 0-4 zege tegen hekkensluiten VfL Osnabrück verzekerd van het behoud in de Tweede Bundesliga. De Duitse traditieclub wil nu bouwen aan een terugkeer naar de Duitse eerste klasse.

Het is een spannend seizoen geweest voor Schalke-coach Geraerts en sportief directeur Wilmots. De Duitse traditieclub raakte maar niet uit degradatiegevaar, maar heeft nu twee speeldagen voor het einde van het seizoen acht punten voorsprong dan de zestiende in de stand. 

"De laatste weken zijn heel intens geweest", zegt Geraerts bij HLN. "Iedereen - spelers en staf - hebben hun werk goed gedaan. Van het eerste fluitsignaal waren we op de afspraak, en dat heeft het verschil gemaakt. Het seizoen is nog niet voorbij, we kijken al vooruit naar dit weekend en willen de twee resterende matchen nog winnen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.