'FC Barcelona hoopt oude bekende in 2025 aan te stellen als trainer'

'FC Barcelona hoopt oude bekende in 2025 aan te stellen als trainer'

8 mei - 10:34

FC Barcelona hoopt in 2025 oude bekende Luis Enrique aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer, zo meldt Sport. De oefenmeester beschikt over een contract tot medio 2025 bij Paris Saint-Germain en de clubleiding van Barça hoopt daarvan te kunnen profiteren.

Binnen Barça staat de naam van Enrique er uitstekend, en men hoopt dat de 54-jarige trainer besluit om zijn contract niet te verlengen in Frankrijk. FC Barcelona wil de oefenmeester in de 'nabije toekomst' zien te contracteren als nieuwe hoofdtrainer, maar een contractverlenging zou roet in het eten gooien.

Volgens Sport is voornamelijk sportief directeur Deco erg gecharmeerd van de werkwijze van Enrique. Komend seizoen staat Xavi nog voor de groep bij FC Barcelona, maar men hoopt in 2025 te kunnen profiteren van de contractsituatie van Enrique. 'Als hij verlengt, zal het voor Barça onmogelijk zijn om hem te halen', klinkt het.

De verwachting is dat Paris Saint-Germain om de tafel gaat met Enrique om een contractverlenging te bespreken, want ze willen dat de oefenmeester langer aan de club verbonden blijft. Er lijken weinig obstakels te liggen in deze onderhandelingen, want naar verluidt voelt Enrique zich op zijn plek in Parijs en dus lijkt een vertrek niet voor de hand te liggen.

Enrique stond tussen 2014 en 2017 al aan het roer bij FC Barcelona. In zijn eerste seizoen wist de oefenmeester met zijn ploeg de landstitel, de Spaanse beker en de Champions League binnen te slepen. Ook in het tweede seizoen won Barça onder zijn leiding de landstitel en werd de finale van het bekertoernooi bereikt. In het seizoen 2016/17 besloot Enrique op te stappen, nadat de landstitel werd gewonnen door aartsrivaal Real Madrid.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.