Enthousiast over terugkeer middenvelder bij Anderlecht: “Geweldige wedstrijd”

Enthousiast over terugkeer middenvelder bij Anderlecht: “Geweldige wedstrijd”

7 mei - 18:58
6

Na een gelijkspel van RSC Anderlecht tegen Union Saint-Gilloise klimt Club Brugge naar de top van het klassement. Toch was het panel van La Tribune enthousiast over het trio op het middenveld van paars-wit. 

Het middenveldtrio Rits-Delaney-Ashimeru kreeg lof tijdens de recente aflevering op RTBF. Voor Ashimeru, die sinds juli niet had gespeeld, was het een terugkeer naar de basis en zijn aanwezigheid bleek van onschatbare waarde. "Hij speelde een geweldige wedstrijd, zowel qua impact als creativiteit," merkte Philippe Albert op.

De keuze om Ashimeru in te zetten werd beschouwd als een slim tactisch zet om dynamiek te brengen in het spel van Anderlecht. Nicolas Frutos prees zijn defensieve bijdrage en slimme spel om de druk van de tegenstander te ontwijken. Toch stelde Philippe Albert voor om een wijziging door te voeren en Théo Leoni een basisplaats te geven. "Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Leoni het verdient om in de basis te staan na het seizoen dat hij heeft gehad," betoogde hij.

Hoewel het middenveld van Anderlecht lof ontving, werd de afwezigheid van Dreyer opgemerkt, terwijl Philippe Albert benadrukte dat spelers zoals Jan Vertonghen nodig zijn voor de laatste wedstrijden. De kapitein van Anderlecht zal naar verwachting twee wedstrijden missen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.