'PSV vreest vertrek sterkhouders, ook Rode Duivel Bakayoko is gewild'

'PSV vreest vertrek sterkhouders, ook Rode Duivel Bakayoko is gewild'

7 mei - 14:12

PSV zet zich na de immense festiviteiten rond het veroveren van de 25ste landstitel schrap. Aan meerdere sleutelspelers wordt getrokken, aldus De Telegraaf. Met name Joey Veerman, Johan Bakayoko en Olivier Boscagli zijn populair in het buitenland.

De Telegraaf noemt Bakayoko en Veerman 'de twee meest gewilde spelers' in Eindhoven. Bij de huldiging hield de Oranje-international in het midden of hij ook volgend seizoen voor PSV speelt, maar duidelijk is dat hij op 26-jarige leeftijd oren heeft naar een droomtransfer naar een buitenlandse topcompetitie. Veerman staat op de lijst bij clubs in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië, klinkt het.

De belangstelling voor Veerman staat niet op zichzelf. Vanuit Engeland wordt ook (weer) getrokken aan Bakayoko, die vorig jaar al aanbiedingen ontving van Brentford en Paris Saint-Germain. Ook voor Boscagli is er 'volop interesse', aldus de Telegraaf. Die is vooral afkomstig uit zijn vaderland Frankrijk. Het contract van de in Monaco geboren verdediger loopt over een jaar af, waardoor een vertrek dichterbij komt.

PSV wil in elk geval ver gaan om Veerman te behouden. 'Joey moet blijven', scandeerde de staf zondagavond al in het Philips Stadion. "Hij ligt nog twee jaar vast en hopelijk wordt dat nog langer", laat technisch directeur Earnest Stewart weten. "Daar zijn we al een tijdje mee bezig. Joey is een geweldige speler en we willen hem graag behouden."

Naast Veerman, Bakayoko en Boscagli staan mogelijk ook Joël Drommel, Patrick van Aanholt, Hirving Lozano en André Ramalho voor een vertrek. Armel Bella-Kotchap keert terug naar Southampton, terwijl Shurandy Sambo naar Burnley verkast.