Lang wil Vertonghen achterna, ploegmaat houdt hem (gelukkig) tegen

Lang wil Vertonghen achterna, ploegmaat houdt hem (gelukkig) tegen

7 mei - 12:44 Laatste update: 12:45
6

Noa Lang heeft maandag bij de huldiging van PSV op een haar na voor behoorlijk wat controverse gezorgd. De aanvaller van de kampioen pakte op het podium de microfoon, en wilde vervolgens een anti-Feyenoord-liedje zingen. Daar stak captain Luuk de Jong op het allerlaatste moment een stokje voor. 

"Het zijn maar...", roept Lang op het podium in de microfoon, waarna hij een stilte laat vallen. Die stilte wordt vervolgens onderbroken als De Jong het woord neemt. Lang maakte de zin weliswaar niet af, maar het lijkt er sterk op dat hij het bij Ajax welbekende 'het zijn maar kut-kakkerlakken'-liedje wilde zingen. 

Datzelfde lied zong Jan Vertonghen in 2010, destijds nog speler van Ajax, na het winnen van de KNVB Beker. Het zingen daarvan kwam de Belgische verdediger toen op een schorsing van maar liefst drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, te staan. 

Zover liet aanvoerder De Jong het tijdens de huldiging van PSV dus niet komen. Het moment deed denken aan het kampioensfeest van Club Brugge in 2021. Toen ging Lang over de schreef. De Oranje-international zong toen 'nog liever dood dan Sporting-jood', doelend op aartsrivaal (Sporting) Anderlecht.

Hem hing toen een schorsing voor twee wedstrijden boven het hoofd, maar er werd uiteindelijk gekozen voor een alternatieve straf. Lang moest een bezoek brengen aan Kazerne Dossin in Mechelen, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een deportatiekamp.