Boze Leko haalt uit na verlies Standard: 'F*cking hell, beschamende prestatie'

Boze Leko haalt uit na verlies Standard: 'F*cking hell, beschamende prestatie'

5 mei - 22:00
1

Ivan Leko was na de partij tegen OH Leuven niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg. Hij hield zijn jongens achteraf een uur lang in de kleedkamer en zag duidelijk heel wat problemen bij Standard.

Een groepsgesprek van meer dan een uur met de Standard-spelers. Dat was het gevolg na de nederlaag tegen OH Leuven. Achteraf was Leko zichtbaar bijzonder ontevreden en teleurgesteld na de prestatie van zijn ploeg. "In de eerste plaats moet je jezelf geven op het veld", begon Leko bij Eleven/DAZN.

"Als je ziet dat de tegenstander meer grinta, meer honger, meer intensiteit aan de dag brengt, dan falen we allemaal. Dit was een beschamende prestatie", klonk het streng. "Ik faal ook, hé. En heel erg. Mensen zeggen misschien dat Ivan Leko streng en hard is. Neen, Ivan Leko is soft geworden. Ik tolereer te veel", aldus de trainer.

Al wilde Leko de schuld ook niet enkel bij zichzelf en zijn spelers steken. "Maar ook de problemen rond de club hebben een invloed. Elke ochtend, elke middag, elke avond... Het internet staat vol met de problemen rond Standard. Dat heeft impact. We hebben heel wat jonge jongens. Ze zijn bang. Maar langs de andere kant... over ‘what the f*cking hell’ zijn we aan het praten. Als je op het veld komt, moet je die problemen vergeten zijn", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.