Uitblinker Mertens zet Galatasaray met knalprestatie op weg naar de titel

Uitblinker Mertens zet Galatasaray met knalprestatie op weg naar de titel

5 mei - 21:41
1

Dries Mertens mag terugblikken op een bijzonder succesvolle avond. Met twee doelpunten en een asssist achter zijn naam speelde hij een belangrijke rol bij Galatasaray. De Turkse topploeg won met maar liefst 6-1 van Sivasspor.

Met nog maar drie speeldagen te gaan, lijken Mertens en zijn team daardoor op weg naar hun 24ste titel. Tegen Sivasspor, de negende in de ranglijst, kende Galatasaray met uitblinkers Mertens een bijzonder mooie avond. Mertens scoorde twee keer en gaf ook nog een assist aan Mauro Icardi. Een vroeg verjaardagscadeau voor de Belg, die morgen 37 jaar wordt.

Voor de voormalige Rode Duivel was het al zijn achtste doelpunt en zeventiende assist van het seizoen. Met deze overwinning verstevigt Galatasaray zijn positie aan de top van het klassement, met nu zeven punten voorsprong op rivaal Fenerbahçe, dat nog een wedstrijd moet inhalen.

Op de voorlaatste speeldag zullen de twee titelkandidaten elkaar treffen. Voor Mertens zou het zijn tweede landstitel op rij kunnen zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.