Zorgen om Vertonghen bij RSC Anderlecht: 'Eerst overgeven, daarna blessure'

Zorgen om Vertonghen bij RSC Anderlecht: 'Eerst overgeven, daarna blessure'

5 mei - 20:16
6

RSC Anderlecht heeft in de partij tegen Union SG nog een zware klap te verwerken kregen. Tijdens die wedstrijd zag het namelijk Jan Vertonghen uitvallen met een blessure, al leek er daarvoor al iets aan de hand met de aanvoerder.

Vertonghen bleek al de hele wedstrijd duidelijk niet helemaal topfit te zijn. Zo had hij al van het begin van de partij last en moest hij na een kwartier volgens RTBF ook overgeven. Even later gebeurde datzelfde ook nog met ploegmaat Majeed Ashimeru, maar beide heren blijven nog (even) op het veld staan.

Voor Vertonghen zat de wedstrijd er even later namelijk wel op. Al ging het deze keer om een andere blessure en leek de verdediger zich bezeerd te hebben aan de lies. Na 33 minuten voetballen ging hij van het veld en werd hij gewisseld door Gattoni.

Wat Vertonghen heeft opgelopen, is voorlopig nog niet duidelijk. Bij Anderlecht zal men ongetwijfeld hopen dat de verdediger niet te lang buiten strijd is, terwijl ook bondscoach Domenico Tedesco bang moet afwachten of Vertonghen dan ook fit raakt voor het EK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.