Liverpool boekt een spectaculaire zege tegen Tottenham Hotspur

5 mei - 19:38

Liverpool heeft zondag overtuigend afgerekend met Tottenham Hotspur, dat te laat op gang kwam. Het was bij tijd en wijle genieten op Anfield, waar manager Jürgen Klopp zijn spelers uiteindelijk met 4-2 zag winnen.

Liverpool is de laatste weken slecht in vorm. Vorige week werd er nog met 2-2 gelijkgespeeld bij West Ham United. Van een mindere vorm was tegen Spurs absoluut geen sprake. Het regende in de openingsfase kansen voor de thuisploeg, die na negen minuten op voorsprong kwam. Mohamed Salah kopte raak uit een voorzet van Gakpo.

Op slag van rust viel de verdiende 2-0. Andy Robertson brak door scoorde uit een rebound. Spurs mocht van geluk spreken dat het 'slechts' 2-0 stond na de eerste 45 minuten. Ook in de eerste fase na rust hadden de bezoekers uit Londen niets in de melk te brokkelen. Toen Gakpo met een rake kopbal de 3-0 op het scorebord zette, leek de wedstrijd beslist.

Een kleine tien minuten later vond Liverpool, onder toeziend oog van een trotse Klopp, zelfs voor een vierde keer het net. Harvey Elliot verzorgde de werkelijk schitterende treffer. Pas na dik 70 minuten schrok Spurs wakker. Richarlison en Heung-Min Son maakten allebei nog een doelpunt, maar die dubbelslag kwam te laat.

Liverpool heeft door de zege 78 punten. The Reds doen met nog vier wedstrijden te gaan officieel nog mee om het kampioenschap, maar koploper Arsenal en achtervolger Manchester City hebben de (veel) betere papieren.