Arsenal behoudt koppositie dankzij scorende Trossard tegen Bournemouth

4 mei - 15:38

Met een wedstrijd meer en een gat van slechts één punt was de boodschap voor Arsenal zaterdag duidelijk: winnen van Bournemouth en de koppositie (voorlopig) behouden. De ploeg van Leandro Trossard stelde niet teleur en won in het eigen Emirates Stadium met 3-0 van Bournemouth. Het verschil met Manchester City, dat zaterdagavond in actie komt, is weer vier punten.

Het eerste kwartier stond ook in het teken van het eerbetoon aan een overleden Arsenal-fan: een veertienjarige jongen uit Noord-Londen werd deze week aangevallen en is aan zijn verwondingen overleden. Het Arsenal-publiek stak zijn nabestaanden in de veertiende minuut een hart onder de riem. Vlak voor rust was het na veel aandringen alsnog raak voor The Gunners. Saka mocht vanaf elf meter aanleggen om de openingstreffer binnen te schieten. De Engelsman bleef enorm koel en faalde niet: 1-0 voor de thuisploeg, wat ook meteen de ruststand bleek.

Na rust stormden beide ploegen uit de kleedkamer. Kansen werden over en weer om zeep geholpen, waarna de rust weer wat wederkeerde. Tot in minuut zeventig Leandro Trossard het Emirates Stadium liet ontploffen. Op assist van Declan Rice kon de Rode Duivel van dichtbij binnenwerken. De wedstrijd leek nu in het slot te zijn gegooid. Niets bleek echter minder waar. Nog geen drie minuten later dacht Bournemouth de aansluitingstreffer te hebben gemaakt. Scheidsrechter David Coote, die The Cherries eerder nog goed gezind was, floot (in samenspraak met de VAR) echter voor een overtreding.

Ook Arsenal zag in de slotfase nog een doelpunt van invaller Gabriel Jesus afgekeurd worden. In de absolute extra tijd van de extra tijd mocht Rice zijn sterke optreden alsnog belonen met een doelpunt. In de zestien ontving hij de bal en zonder enkele problemen passeerde hij doelman Mark Travers met Arsenals derde doelpunt.

Al met al een zakelijke, maar toch zwaarbevochten overwinning voor Arsenal, dat het gat met City (tijdelijk) vergroot naar vier punten. City komt later nog in actie tegen Wolverhampton Wanderers. Om 18.30 uur wordt er in Manchester afgetrapt.