'Van Holsbeeck wordt doorverwezen, Vanden Stock buiten vervolging'

'Van Holsbeeck wordt doorverwezen, Vanden Stock buiten vervolging'

23 april - 13:29 Laatste update: 13:40
100

Herman Van Holsbeeck, Jo Van Biesbroeck en Christophe Henrotay moeten zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat heeft de raadkamer beslist. Het trio wordt verdacht van oplichterij bij de verkoop van Anderlecht.

Het parket vroeg eigenlijk de doorverwijzing van in totaal elf personen en vijf vennootschappen, maar zo ver komt het dus niet. Onder meer ex-voorzitter Roger Vanden Stock, advocaat Luc Deleu, financieel directeur René Trullemans en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten worden niet doorverwezen. Zij gaan dus vrijuit, weet Het Nieuwsblad.

Een datum voor de zitting is er nog niet, maar de advocaat van Marc Coucke heeft al positief gereageerd. "De beslissing wordt nader onderzocht, maar het is nu wel duidelijk gemaakt dat mijn cliënt werd bedrogen bij de aankoop van de aandelen en dat hij daardoor aanzienlijke schade heeft geleden", vertelt meester Walter Van Steenbrugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.