'Man United lijkt klaar met Antony: United wil tot 70 miljoen betalen voor Olise'

'Man United lijkt klaar met Antony: United wil tot 70 miljoen betalen voor Olise'

2 mei - 23:44

Manchester United richt de pijlen op Michael Olise. De club van manager Erik ten Hag is bereid om diep in de buidel te tasten voor de 22-jarige vleugelspits van Crystal Palace, melden ESPN en Ben Jacobs.

Volgens die laatste is Olise zelfs een prioriteit voor United op de zomerse transfermarkt. De Fransman heeft een afkoopsom in zijn contract van naar verluidt 58 pond à 70 miljoen euro. Als Olise openstaat voor een vertrek bij Crystal Palace, dan zijn The Mancunians bereid om dat bedrag op tafel te leggen. Eventueel kan een speler als Aaron Wan-Bissaka in de deal betrokken worden om de prijs nog wat te drukken, schrijft ESPN.

Manchester United kan nog wel concurrentie krijgen van andere Premier League-topclubs. Chelsea was vorige zomer al dicht bij de komst van Olise, die toen nog over een transferclausule van veertig miljoen euro beschikte. The Blues gingen echter de mist met de administratie, waardoor de transfer afketste. Ook Arsenal en Liverpool werden al aan hem gelinkt, al lijkt hij voor die clubs niet bovenaan het lijstje te staan.

Mocht Manchester United aan de haal gaan met Olise, dan lijkt dat slecht nieuws voor Antony. De Braziliaan kan sinds zijn komst van Ajax geen potten breken. Ten Hag kan op rechtsbuiten verder nog beschikken over Alejandro Garnacho. Bovendien sloot de Nederlander een terugkeer van Jadon Sancho niet bij voorbaat uit.

Olise was dit seizoen goed voor zeven goals en vier assists in zestien competitieduels.