Chelsea zegeviert in Londense derby, wint met clean sheet van Tottenham

Chelsea zegeviert in Londense derby, wint met clean sheet van Tottenham

2 mei - 22:36

Chelsea wist in de Londense Derby te winnen van Tottenham Hotspur. The Spurs gingen met 2-0 onderuit op Stamford Brigde. Namens Chelsea kwamen Trevoh Chalobah en Nicolas Jackson tot scoren. 

Chelsea begon sterk aan het duel in eigen huis. Al vroeg leken The Blues op voorsprong te komen na een goede inzet van Nicolas Jackson. De spits wist de bal langs Guglielmo Vicario te krijgen, maar het was Van de Ven die redding kon brengen. Met een sprint voorkwam de verdediger een achterstand.

Niet veel later was het alsnog raak voor Chelsea. Verdediger Trevoh Chalobah kopte fantastisch raak. De VAR moest lang kijken of er in aanloop naar de treffer niemand buitenspel stond, maar uiteindelijk kon Stamford Brigde twee keer juichen: vlak na de goal en na goedkeuring van de VAR. Al vroeg bepaalde de Engelsman de ruststand op 1-0, omdat onder meer Richarlison en Mykhaylo Mudryk kansen onbenut lieten.

Na rust ging het lang gelijk op, maar het was Chelsea die voor het eerst wederom wist te scoren. Een geweldige vrije trap van Cole Palmer spatte uiteen op de lat, maar de bal belandde terug in het veld. Jackson won vervolgens het luchtduel van de Tottenham-achterhoede en kopte de 2-0 tegen de touwen. Na de goal van de spits werd er niet meer gescoord.

Door de zege staat Chelsea op de achtste plaats in de Premier League met 51 punten. De achterstand op nummer zeven Newcastle United is twee punten. Tottenham Hotspur staat vijfde met zestig punten. De nederlaag Tottenham biedt hoop voor Manchester United. The Mancunians staan met zes punten achterstand op de zesde plaats.