'Kudus heeft ontsnappingsclausule in contract, Liverpool aast op aanvaller'

'Kudus heeft ontsnappingsclausule in contract, Liverpool aast op aanvaller'

2 mei - 20:47

Mohammed Kudus is in beeld bij Liverpool. Volgens The Athletic heeft de West Ham United-speler een ontsnappingsclausule in zijn contract staan. The Reds zouden geïnteresseerd zijn om die te activeren.

Sinds zijn overstap van Ajax naar West Ham United maakt Kudus indruk in de Premier League dit seizoen. Dat komt de Ghanees naar verluidt op interesse van Liverpool te staan. De doorgaans goed ingevoerde David Ornstein laat in de podcast The Athletic FC weten dat de aanvaller annex middenvelder een ontsnappingsclausule in zijn contract heeft staan.

Ornstein durft niet te zeggen of Kudus deze zomer al voor een overstap wil gaan. "Hij is nieuw bij de club. Tot nu toe doet hij het geweldig. Ik denk dat hij voorlopig nog even wil blijven." Toch sluit de journalist een transfer niet helemaal uit. "Er is altijd interesse in hem. Voordat hij naar West Ham ging was dat ook al zo." Naast Liverpool waren voorheen Arsenal, Brighton & Hove Albion, Manchester United en Chelsea ook geïnteresseerd.

West Ham betaalde afgelopen zomer nog om en nabij de veertig miljoen euro voor de 23-jarige Ghanees international. Kudus tekende een contract tot medio 2028 bij de Londenaren. Dit seizoen scoorde de technicus in 45 wedstrijden zeventien keer en zes keer was hij aangever. Mocht Kudus de overstap maken naar Liverpool, dan komt hij daar mogelijk Arne Slot tegen. De trainer van Feyenoord is dicht bij een overgang naar de Engelse topploeg.