'We schatten het op 35 procent. Club Brugge is niet de favoriet tegen Fiorentina'

'We schatten het op 35 procent. Club Brugge is niet de favoriet tegen Fiorentina'

2 mei - 07:55 Laatste update: 07:59
20

Club Brugge kan op 29 mei in Athene de finale spelen van de Conference League. Daarvoor moet het team van trainer Nicky Hayen nog wel even langs Fiorentina in de halve finales. Dat is volgens Ludo Vandewalle een taaie klus.

De analist pende over de winkansen van Club Brugge. 'We schatten het op 35 procent. Club is niet favoriet maar een mirakel is evenmin nodig', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Toch is de Italiaanse club te kloppen. 'Fiorentina maakte geen onklopbare indruk in de groepsduels tegen KRC Genk (2-2 en 2-1 winst) maar daar schuilt net het gevaar', pende Vandewalle.

Fiorentina speelt typisch 'Italiaans' volgens de analist. 'Het is een Italiaanse club van het type dat de tegenstander de indruk kan geven beter te zijn om dan ongenadig toe te slaan. Niet dat de Florentijnen stug en defensief ingesteld zijn, wel dat ze razend efficiënt uit de hoek kunnen komen', aldus Vandewalle.

Club Brugge kan tijdens de match op donderdagavond om 21.00 uur beroep doen op een fitte selectie. Ook doelman Simon Mignolet is weer fit.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.