LIVE: Fiorentina - Club Brugge, Fiorentina dan toch weer op voorsprong

LIVE: Fiorentina - Club Brugge, Fiorentina dan toch weer op voorsprong

1 mei - 15:08 Laatste update: 2 mei - 22:57
126

In de Conference League neemt Club Brugge het donderdagavond op tegen Fiorentina. Volg bij VoetbalPrimeur.be de aanloop naar de halve finale in Italië.

 

Of de halve finale een historische match is, wordt door de ene bevestigd en door de andere betwist is. Wat wel zo is, is dat Club Brugge donderdag een volgende stap kan zetten om een Europese finale te behalen. Iets wat geen enkele Belgische club deze eeuw wist te verwezenlijken.

Road to semi-final
De laatste horde richting de finale is Fiorentina. La Viola verloor vorig seizoen nog de finale van de Conference League. In de Serie A staat het momenteel op de achtste plaats. Waar Club Brugge in de vorige ronde wist af te rekenen met PAOK, deed Fiorentina dat met Viktoria Pilsen.

Op weg naar de halve finales stootte Fiorentina door na een groepsfase met Ferencváros, FK Cukaricki en KRC Genk. De Limburgers lieten zien dat een Belgische clubs zijn voet langs La Viola kan zetten, maar Club Brugge zal het wel beter moeten doen dan Genk om de finale te halen. In de achtste finales schakelde Fiorentina Maccabi Haifa uit. De ploeg uit Israël kegelde KAA Gent dit seizoen uit de Conference League.

Opstelling Fiorentina:

Opstelling Club Brugge: