Vormer weet nu al wie zich zal kronen tot kampioen van België

13 mei om 17:45

De competitie loopt op zijn einde en we stevenen af op een bijzonder spannende titelontknoping. Met RSC Anderlecht, Union SG en Club Brugge zijn er nog drie titelkandidaten, al denkt Ruud Vormer te weten wie de hoofdprijs zal pakken.

Voor het Club Brugge-icoon bestaat er zelfs geen twijfel over wie zich tot kampioen zal kronen. "Club Brugge", klonk het duidelijk in een gesprek met De Zondag. Al beseft hij ook dat veel zal afhangen van het resultaat maandagavond. Dan speelt Club Brugge in eigen huis tegen Union.

"Dat wordt een moeilijk potje", gaat Vormer verder. "Ik vind dat echt een heel goed elftal, ondanks het slechte reeksje van enkele weken geleden. Die ploeg zit goed in mekaar hoor. En ze zullen donderdag met die beker toch een héél grote boost gekregen hebben", klinkt het.

Bij winst kan Club Brugge echter een bijzonder goede zaak doen en stijgt het weer over RSC Anderlecht naar de eerste plek in de stand. Union is dan wel helemaal uitgeteld voor de titelstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.