Rits na belangrijke zege Anderelecht tegen Genk: “Voor elkaar door het vuur gegaan”

Rits na belangrijke zege Anderelecht tegen Genk: “Voor elkaar door het vuur gegaan”

13 mei - 16:44
1

Mats Rits, de middenvelder van RSC Anderlecht, wist met paars-wit een belangrijke zege te boeken tegen KRC Genk. In het Lotto Park wist Anderlecht met 2-1 te winnen. Rits benadrukt dat de spelers van Anderlecht voor elkaar door het vuur zijn gegaan.

Rits blikt terug op de match tussen Anderlecht en Genk. “We wisten dat we alleen met een zege tevreden moesten zijn”, aldus Mats Rits. “De eerste helft was vrij gelijkopgaand. Al stonden we wat lager dan we zelf wilden. We kwamen wel goed uit de kleedkamers. En na die 2-0 moesten we eigenlijk de 3-0 maken. Maar we spelen het een paar keer slecht uit en dan valt die 2-1”, citeert Het Laatste Nieuws Rits.

Rits geeft aan dat Anderlecht vervolgens niet goed de bal in de ploeg kon houden tegen Genk. “Het was als het ware paniekvoetbal. Op die momenten houd je liever de bal bij, maar dat zat er niet in. Maar in een mindere periode moet je het over de streep trekken. We zijn voor elkaar door het vuur gegaan”, besluit de middenvelder van Anderlecht.

Maandagavond nemen de concurrenten voor de Jupiler Pro League-titel Club Brugge en Union SG het tegen elkaar op. Als Club Brugge in het Jan Breydelstadion weet te winnen, dan gaat Blauw-Zwart Anderlecht opnieuw voorbij in het klassement.