Alexandersson maakt zich op voor barrages tegen Lommel: Wil mirakel voltooien

Alexandersson maakt zich op voor barrages tegen Lommel: "Wil mirakel voltooien"

13 mei - 09:37
1

KV Kortrijk wist zichzelf dan toch nog een kans te geven op een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. Al moet het zich nu opmaken voor het barrageduel tegen Lommel, die zondag KMSK Deinze wisten te verslaan. KVK-coach Freyr Alexandersson wil naar eigen zeggen "het mirakel voltooien".

KV Kortrijk speelde zelf niet goed tegen Sporting Charleroi en ging met 3-1 onderuit. "Het was een nerveuze wedstrijd tegen Charleroi", citeert Het Nieuwsblad Alexandersson. "We speelden echt niet goed. Ik zat al met één oog te kijken naar wat RWDM aan het doen was tegen Eupen."

Daar zat het even mee voor De Kerels. Eupen won met 2-0 van RWDM, waardoor de Brusselaars rechtstreeks degraderen naar de Challenger Pro League. "Dat gebalde vuistje tijdens de wedstrijd spreekt voor zich", zegt de coach van KVK. "Ik ben enorm opgelucht, maar onze taak is nog niet volbracht."

Nu wachten de barragewedstrijden tegen Lommel SK, die ongetwijfeld vol vertrouwen zitten na een mooie reeks in de Promotie Play-offs. "We zullen vechten en alles geven om deze club in 1A te houden. Dat was ook mijn doel bij mijn komst", zegt Alexandersson. "Ik ben hier om het mirakel te voltooien."

De barrages zullen doorgaan op zondag 19 mei om 19u15, in Lommel. De terugwedstrijd in Kortrijk valt op zondag 26 mei, om 13u30.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.