Vanhaezebrouck na nederlaag KAA Gent tegen OH Leuven

Vanhaezebrouck na nederlaag Gent: “Laatste negen matchen niet verloren”

12 mei om 20:02

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, ging in de Planet Group Arena met 0-1 onderuit tegen OH Leuven. De Buffalo’s waren al zeker van de winst in de Europe Play-Offs, maar leden wel een nederlaag tegen Leuven.

Vanhaezebrouck geeft aan dat het een pittige match was voor Gent tegen Leuven. “De laatste negen wedstrijden verloren we slechts eenmaal, dat was ook op Leuven. Daar lieten we veel kansen liggen en moesten we altijd winnen, vandaag was het moeilijk”, citeert Sporza de oefenmeester van Gent.

Vanhaezebrouck legt uit waar het mis ging voor Gent tegen Leuven. “We komen te snel op achterstand op een stilstaande fase waar we niet klaar zijn. Daarna is het handbal spelen voor een groot deel van de wedstrijd, daar zijn we niet heel goed in”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck legt uit dat het niet goed zat met de efficiëntie van Gent. “We hadden meer dan 70% balbezit aan de rust, daar moet je meer mee kunnen doen. Het ontbrak ons aan kwaliteit, als er weinig tijd is moet je sneller handelen. Er kwamen slechts enkele kansjes, die moet je dan wel afwerken”, besluit Vanhaezebrouck.