VP Rapport: Union-aanvallers blinken niet uit, achterlinie houdt Antwerp koest

VP Rapport: Union-aanvallers blinken niet uit, achterlinie houdt Antwerp koest

9 mei - 17:37 Laatste update: 10 mei - 21:45
2

Union SG mag zich de bekerwinnaar van 2024 noemen. Het was een finale om snel te vergeten, maar wel een historische voor de Brusselaars. Het won met 1-0 van Royal Antwerp FC. VoetbalPrimeur.be maakt voor u het rapport op.

Anthony Moris – 6
Deed alles wat hij moest doen. Om niet te zeggen, amper tot niets. Kende eigenlijk een vrijwel werkloze bekerfinale, op een goed schot van Ekkelenkamp na.

Kevin Mac Allister – 6,5
Een belangrijke schakel achterin en ook in de bekerfinale bikkelend voor elke bal. Balikwisha en Wijndal hadden het moeilijk om een gaatje te vinden en raakten dan ook niet tot een doelpunt.

Christian Burgess – 6,5
Er stond even een vraagteken achter zijn naam, maar Burgess raakte toch klaar voor de bekerfinale. De Brit was meermaals de laatste stoplap en kon Antwerp de eerste tachtig minute nvrij makkelijk van een doelpunt houden. Gaf het in het slot wel nog bijna uit handen na slecht uitverdedigen, maar was bij de laatste "storm" van Antwerp wel belangrijk door keer op keer die lange ballen weer weg te koppen.

Koki Machida – 7,5
Dat hij belangrijk is voor Union, bewees Machida ook in de bekerfinale. Niet enkel voor de defensieve stabiliteit – hij deed het defensief overigens zeer goed tegen Kerk – maar ook aanvallend. Net voor rust scoorde de Japanse verdediger het o zo belangrijke openingsdoelpunt.

Alessio Castro Montes – 6,5
Dat het een lang seizoen was voor Union, was er bij Castro Montes niet aan te zien. Kon voor weinig gevaar zorgen, maar ging de flank wel steeds op en af. Hield daarmee Wijndal ook helemaal uit de wedstrijd.

Charles Vanhoutte – 5
Beging flink wat fouten en liet de bal vooral aan zijn ploegmaats een rijtje hoger. Al hielp de wedstrijdsituatie ook niet en werd het middenveld aan beide zijden al te vaak gewoon helemaal overgeslagen.

Mathias Rasmussen – 5
Heeft de concurrentiestrijd van Lazare dan wel gewonnen, maar de jonge middenvelder blijft de goede wedstrijden afwisselen met minder goede. In de bekerfinale had Rasmussen toch last met een potig Antwerp en slaagde hij er helemaal niet in om zijn stempel te drukken. Leek daarmee wel wat het spiegelbeeld van directe tegenstander Ekkelenkamp.

Loïc Lapoussin – 7
Enkele technische hoogstandjes en een Ritchie De Laet die het moeilijk had. Al kon hij weinig voor echt groot gevaar zorgen. Sukkelt duidelijk al even met de vorm en dat uitte zich helemaal tijdens de bekerfinale.

Cameron Puertas – 6
Speelde zoals we hem kennen: bijzonder energiek. Maalde flink wat kilometers, maar was in balbezit af en toe toch te slordig. Verdween in de tweede helft bijna helemaal. De batterij lijkt na een bijzonder lang seizoen voor Union toch wat plat bij Puertas.

Gustaf Nilsson – 6
Van de Union-aanvallers de gevaarlijkste, al wil dat eigenlijk weinig zeggen. Wist Lammens amper aan het werk te zetten, maar wist de bal wel enkele keren goed in de ploeg te houden. Ook zonder een doelpunt te scoren maakte hij zich toch bijzonder nuttig voor de Brusselaars.

Mohamed Amoura – 5
Sukkelt al weken, zoniet maanden, met de vorm en vindt het steeds moeilijker om de weg naar doel te vinden. Ook tegen Antwerp had de snelle spits het niet makkelijk en schoot hij in het absolute slot een gigantische kans nog naast.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.