Eindelijk prijs voor Union, het wint de bekerfinale van Antwerp

Eindelijk prijs voor Union, het wint de bekerfinale van Antwerp

9 mei - 17:23 Laatste update: 17:27
44

Royale Union Saint-Gilloise heeft eindelijk weer een prijs beet. Het won donderdag de Beker van België. In de finale versloeg het na een matige match Royal Antwerp FC met 1-0. 

In vergelijking met de verloren competitiematch tegen Club Brugge verdwenen Ejuke en Ondrejka uit de basis. Van Bommel bracht Balikwisha en Kerk aan de aftrap. Union speelde op de afgelopen speeldag in de Champions' Play-Offs 0-0 gelijk tegen RSC Anderlecht. Voor de bekerfinale stond er een vraagteken achter de naam van Burgess, maar de centrale verdediger kon spelen. Net zoals zijn collega voerde Blessin twee wissels door. Lapoussin en Rasmussen kregen de voorkeur op Teklab en Lazare.

Van Bommel koos voor een tactiek die bestond uit het tegenhouden van Union in plaats van zelf aan te vallen. Zo kregen we een eerste helft om heel snel te vergeten. Union had lang 75 procent van het balbezit Uitgespeelde kansen kregen we niet. Moris en Lammens hadden amper werk voor de pauze. De grootste kans van Antwerp was een schot van Ekkelenkamp uit de tweede lijn. De paal stond de openingsgoal in de weg. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant vlak voor het rustsignaal. Na een corner viel de bal voor de voeten van Machida en die tikte de 1-0 tegen de touwen.

Enkel vuurwwerk op de tribune
De tweede helft begon met vuurwerk. Helaas kwam dat vanuit de tribunes, waardoor de match een paar minuten stil lag. Op het veld werd het spelbeeld niet beter. Antwerp begon wel meer aan te vallen, maar gevaarlijk werd The Great Old niet. De grootste kans kwam er toen Burgess in de eigen zestien de bal verloor. Ekkelenkamp profiteerde niet. Hij raakte niet voorbij Moris. In het slotoffensief ging Alderweireld weer voorin spelen. Achterin kwam er hierdoor gaten bij Antwerp. Union kreeg hierdoor de kans op de 2-0, maar Puertas en Amoura lieten het na om het af te maken.

Zo bleef de spanning tot het laatste signaal. Uiteindelijk klonk het verlossende geluid voor Union en kon het geel-blauwe feest beginnen. Union gaat Europa in. Voor Antwerp lijkt het een verloren seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.