Mechele emotioneel bij Club Brugge: Als speler voel je je schuldig

Mechele emotioneel bij Club Brugge: "Als speler voel je je schuldig"

9 mei - 13:29 Laatste update: 13:34
7

Club Brugge is uitgeschakeld in de Conference League. Het speelde 1-1 gelijk na een late penalty, die werd weggegeven door Brandon Mechele. René Vandereycken heeft begrip voor de verdediger.

"Voor mij was de strafschop terecht. Het was vooral onnodig", aldus Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Een zware misser van Mechele vind ik het niet, maar hij had gewoon in de rug van de tegenstander moeten blijven staan. Van daaruit kon hij toch nooit scoren. Maar ik snap het ook: je bent gedreven in die wedstrijd, je bent goed aan het spelen en geeft persoonlijk weinig weg… Dan wil je ook op die fase ingrijpen."

Vandereycken steekt hem dan ook een hart onder de riem. "Het is heel jammer voor Mechele dat die penalty uiteindelijk beslissend is. De manier waarop het misloopt speelt ook een rol in de emotionele verwerking, wat bij Mechele nu ook het geval was. Als speler voel je je schuldig. Maar al bij al is het een goeie Europese campagne geweest. Niet dat ze topclubs uitgeschakeld hebben, maar in een halve finale kom je niet zomaar."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.