Er is nog hoop voor KV Kortrijk, Kerels boeken een cruciale zege op RWDM

28 april - 21:12
6

KV Kortrijk heeft op bezoek bij RWDM een zeer belangrijke en nipte 0-1 zege geboekt. Bij De Kerels wist Nayel Mehssatou het doelpunt te maken. Door de overwinning is er nog hoop voor Kortrijk op behoud in de Jupiler Pro League. Door de zege is het gat tussen Kortrijk en nummer twee RWDM gekrompen naar twee punten.

KV Kortrijk ging op bezoek bij RWDM in de Relegation Play-Offs van de Jupiler Pro League. Het was direct duidelijk zichtbaar dat De Kerels een zege nodig hadden tegen RWDM. De match begon stroef, maar na 16 minuten kon Mehssatou Kortrijk op voorsprong brengen. Mehssatou controleerde de bal en wist vervolgens fraai in de verre hoek te scoren.

RWDM probeerde te reageren na het doelpunt van Kortrijk, maar het was Kortrijk dat het betere van het spel had. Kortrijk kreeg meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen in de eerste helft, maar Kortrijk wist het net maar niet te vinden.

In het begin van de tweede helft dacht RWDM op gelijke hoogte te komen. Carlos Alberto was al aan het juichen, maar werd teruggefloten door de VAR. Alberto controleerde de bal eerst met zijn arm, vandaar dat zijn doelpunt niet doorging.

In de tweede helft toonde RWDM zich steeds meer, Kortrijk kon het niveau van de eerste helft niet meer aantikken. RWDM bleef de druk opvoeren en leek steeds dichter bij de gelijkmaker te komen.

In de slotfase leek de storm van RWDM te gaan liggen. Kortrijk had minder moeite om overeind te blijven en kon uiteindelijk de broodnodige zege over de streep trekken. Door de overwinning is het gat met RWDM gekrompen naar twee punten.